"Неміс" кәстрөлі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Талап етіледі: 100 г майсыз шұжық, 150 г қырыққабат, 10 г көктемгі пияз (пияз), 15 г май, 20 г ақ крекер. Бірлескен мұрт үшін: 1/3 ас қасық. қаймақ, 1 ас қасық. л сары май, 2 ас қасық. л ұн, тұз және ұнтақталған қара бұрыш дәміне қарай.
Сипаттамасы Дайындау тәсілі. Шұжықты тілімдерге кесіңіз, маймен бірге табада қуырыңыз. Пиязды ұсақтап тураңыз, табада бір майға қуырыңыз, қырыққабат қосыңыз. Содан кейін қырыққабат үстіңгі жағында болатындай етіп қабаттарға қалыпқа салыңыз. Нан үгіндісіне себіңіз де, қырыққабат жұмсақ болғанша пеште пісіріңіз. Қайнатылған картоп пен қаймақ соусы қосылған қара сыраға ұсыныңыз. Тұздық үшін ақ тұздықта (майсыз) қаймақ қосыңыз - қайнағанға дейін алдын ала қыздырылған, тұз, бұрыш, бәрін жақсылап араластырыңыз. Дайын тұздықты ұсақ електен өткізіп алыңыз.