Үйлесімділік
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қажетті: 300 г тауық еті, 150 г шошқа еті, 120 г қырыққабат, 3 түйір сарымсақ, ас қасық. бұршақ (жаңа саңырауқұлақтармен алмастырылуы мүмкін), 0, 5 ас қасық. сорпа, 1 ас қасық. л крахмал, 2 ас қасық. л өсімдік майы, сақинаға кесілген 2 қызанақ, дәміне қарай тұз, қара бұрыш, құрғақ шөптер.
Сипаттамасы Дайындау тәсілі. Тауықты қайнатыңыз, текшелерге кесіңіз. Қырыққабат жапырақтарын көлденеңінен турап, бұршақты жуып, 2 сағатқа жібітіңіз. Сарымсақ пен пиязды ұсақтап тураңыз. Егер сіз бұл тағамға саңырауқұлақтарды алсаңыз, онда оларды жуыңыз, тазалаңыз және жұқа жолақтарға кесіңіз. Жасылдарды суда сұйылтылған крахмалмен араластырыңыз. Қуыруға арналған табада өсімдік майын қыздырыңыз, үстіне шошқа етін қуырыңыз, табаның шетіне қарай сырғытыңыз. Біртіндеп тауық етін, қырыққабатты, сарымсақты, бұршақты (саңырауқұлақтарды) бірінен соң бірін табаға салыңыз да, араластыра отырып қуырыңыз. Өнімдер қатты күйінде қалуы керек. Барлығын кастрюльге салыңыз, сорпамен жабыңыз, крахмал қосыңыз және 10-15 минут қайнатыңыз. Сыраның кез келген түріне қызмет етіңіз, қызанақ сақиналарымен безендіріңіз және бүйірінде ұсақталған күрішті ұсыныңыз.