Саңырауқұлақтармен пісірілген пісірілген сиыр еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер сиыр еті (немесе бұзау еті) - 600 г. үгітілген ірімшік - 2 ас қасық. л шампиньондар - 300 г. пияз - 1 дана. Тұздық: қаймақ - 8 ас қасық. л ұн - 1 ас қасық. л
Сипаттамасы Пиязды майға аздап қуырыңыз, саңырауқұлақтарды қосыңыз. Тұз, бұрыш қосып, дәміне қарай дәмдеуіштер қосып, дайын болғанға дейін қуырыңыз. Қаймақ тұздығын құйыңыз. Ол келесідей дайындалады: ұнды қуырыңыз, қаймақты қайнатыңыз, ұнмен араластырыңыз, сүзіңіз. Пісірілген сиыр етін жұқа тілімдерге бөліп, отқа төзімді ыдысқа салыңыз. Ет қайнатылған кішкене сорпаны қосыңыз (ең нашар жағдайда текшені сұйылтыңыз). Саңырауқұлақтарды қаймақ тұздығына үстіне қойыңыз, тегістеңіз. Үгітілген ірімшік себіңіз. Қақпақпен жабыңыз. Микротолқынды пешке 10 минутқа жіберіңіз (қуаты орташа) немесе пешке кішкене отқа жіберіңіз (содан кейін сорпаны қайнату үшін алдымен кастрюльді пешке қою керек).