Саңырауқұлақтармен тұздықта пісірілген, пісірілген ет
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты3 минут
Өнімдер 600 г сиыр немесе бұзау еті, 2 ас қасық.л үгітілген ірімшік, 300 г шампиньон саңырауқұлағы, 1 ас қасық.л сары май, 4 ас қасық. л сірке суы, тұз, ұнтақталған қара бұрыш, дәміне қарай лавр жапырағы. Тұздық үшін: 8 ас қасық.л қаймақ, 3 ас қасық.л сары май, 1 ас қасық.л ұн.
Сипаттамасы Егер сізде уақыт аз болса, бірақ ыстыққа дәмді нәрсе дайындағыңыз келсе, онда бұл рецепт сіздің өміріңізді жеңілдетуге көмектеседі, өйткені етті тоңазытқышта қақпақтың астында сақтай отырып, бір күн бұрын қайнатуға болады, бірақ оны қалыпқа келтіруге көп уақыт кетпейді. Пісірілген етті жіңішке тілімдерге бөліп, қаймақ тұздығымен саңырауқұлақтармен қосып араластырыңыз, отқа төзімді ыдысқа салыңыз, үгітілген ірімшік себіңіз де, пеште пісіріңіз. Саңырауқұлақтарды майға аздап қуырыңыз, содан кейін сірке суын, бұрыш, лавр жапырағын қосып, 3-4 минут қайнатыңыз. Қаймақ тұздығымен араластырыңыз. Тұздықты келесідей дайындаңыз: ұнды сары майға аздап қуырыңыз, қаймақпен араластырыңыз, қайнатыңыз және сүзіңіз.