Өрік соусымен қайнатылған ет
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 150 г қайнатылған ет, 6 піскен өрік, 1/3 кесе су, 1 шай қасық. ұн, 1 ас қасық.л дәміне қарай май, тұз және ұнтақталған қара бұрыш.
Сипаттамасы Егер сізде пісірілген еттің бір бөлігі қалса, сіз өзіңізді тез, жақсы, өте жылдам тағаммен, ерекше дәмді тұздықпен қуанта аласыз. Өріктерді қабығынан тазалаңыз, тұқымдарды алып тастаңыз, целлюлозаны електен сүртіңіз. Қуыруға арналған табада сары майды ерітіп, ондағы ұнды аздап қызарғанша қуырыңыз. Ұнды сумен сұйылтыңыз, дайындалған өрік, тұз, бұрыш қосыңыз, тұздықты баяу отта қақпақпен 10-15 минут қайнатыңыз, мезгіл-мезгіл араластырыңыз. Қайнатылған етті тілімдерге бөліп, бөліктерге арналған табақтарға салыңыз да, үстіне өрік тұздығын құйыңыз.