Шашлыктағы сиыр етінен жасалған кебабтар (тағамдар: үнді)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 800 г майсыз сиыр еті, 1 ұсақ туралған пияз, 5 см үгітілген жаңа зімбір тамыры, 3 ұсақталған сарымсақ қалампыры, 1 шай қасық ұнтақталған чили бұрышы, 3 шай қасық гарам масала, 1 ас қасық. туралған кориандр жасыл қасық, 3 шай қасық ұнтақталған бадам, 1 ұрылған жұмыртқа, 30 г ноқат бұршақ ұны, 6 ас қасық. табиғи йогурт қасықтары, 2 шай қасық өсімдік майы, шикі пияз сақиналары және лимонның жұқа тілімдері.
Сипаттамасы Кең кастрюльде тартылған ет, пияз, имбирь, сарымсақ, ұнтақталған чили, гарам масала, кориандр, бадам, жұмыртқа мен ұнды араластырыңыз. Фаршты қақпақпен жауып, оны хош иістерге қанықтыру үшін салқын жерде 4 сағатқа қойыңыз. Фарштан 16-20 ұзартылған шұжықтарды қалыпқа келтіріп, оларды 4 ұзын шашлыкқа бұраңыз. Йогурт пен майды араластырып, алынған кебаб тұздығымен майлаңыз. Грильді алдын ала қыздырыңыз. Кебабтарды 20-25 минут қуырыңыз, олар дұрыс қызарғанша және іші қызарғанша қуырылғанша. Қуыру кезінде кәуаптардың үстіне йогурт-май соусын құйып, мезгіл-мезгіл бұраңыз. Ыдысқа пияз сақиналары мен лимон тілімдерімен безендірілген ыстық күйде қызмет етіңіз. Шұжықтарға арналған тартылған етті бір күн бұрын дайындап, тоңазытқышта сақтауға болады.