Ыстық "Полесье"
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 500 г шошқа еті, 1 ас қасық. маргарин қасық, 8-10 дана. картоп, 1 ас қасық. ұн қасық, 1 жұмыртқа, 40 г ақ кептірілген саңырауқұлақтар, 2 пияз, 2 ас қасық. маргарин қасықтары (пиязды өткізіп, тұшпараны қуыру үшін). Тұздық үшін: 1 стакан саңырауқұлақ сорпасы, 1 стакан қаймақ, 1 ас қасық. ұн қасық, 1 ас қасық. сары май қасық.
Сипаттамасы Шошқа етін бір порцияға екі бөлікке кесіңіз және қуырыңыз. Шикі аршылған картопты үккіштен өткізіп, елекке салып, сұйықтықты ағызып, тұз, ұн, жұмыртқа қосып, араластырыңыз. Алынған массадан пирожныйлар жасаңыз (бір порцияға 4 дана), олардың ортасына пияз мен қайнатылған майдалап туралған саңырауқұлақтардан тұратын тартылған етті салып, шар тәрізді етіп орап, қуырыңыз. Қуырылған шошқа еті мен тұшпараны кастрюльге салыңыз, саңырауқұлақ сорпасында дайындалған қаймақ тұздығын құйыңыз, пешке салыңыз және дайын болғанға дейін қайнатыңыз. Кәстрөлдерде қызмет етіңіз.