Жаңа қырыққабат қосылған құймақ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қамыр үшін: 6 ас қасық ұн, 2 стакан айран немесе йогурт, 2 жұмыртқа, 1/3 шай қасық тұз, 1 ас қасық өсімдік майы, 200 г өте ұсақ туралған жаңа қырыққабат. Қуыруға арналған: 100 г кілегейлі маргарин.
Сипаттамасы Жұмыртқаны шайқаңыз, айранмен немесе йогуртпен араластырыңыз, тұз, қант, ұн қосып, үлпілдек, жеңіл, жартылай қалың қамыр илеңіз, оған майдалап туралған жаңа қырыққабат қосыңыз. Құймақтарды екі жағынан қуырыңыз. Қаймақпен бірге қызмет етіңіз. Қырыққабат құймақтарын ұнсыз мүлдем дайындауға болады. Ол үшін қырыққабатты өте ұсақтап турап, тұздап, байланған қамырды алу үшін жеткілікті мөлшерде жұмыртқа қосыңыз. Құймақтарды қуыру үшін. Қант диабетімен ауыратын науқастарға ұнсыз қырыққабат құймақтарын ұсынуға болады. Қанша порцияға арналған: 4.