Алма құймақтары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер жаңа піскен алма 500-600 г, бидай ұны 2 1/2 кесе, су 1 1/2 кесе, ашытқы 20 г, қант 2 ас қасық, үгітілген қабық 1/2 лимон, дәміне қарай тұз, қант ұнтағы 2 ас қасық.
Сипаттамасы Ашытқыны жылы суға сұйылтыңыз, тұз, қант, лимон қабығын қосыңыз, араластырыңыз. Ұнды қосып, қамыр илегеннен кейін оны қолайлы жерге қойыңыз. Осы уақытта алмаларды жуыңыз, қабығын тазалаңыз, олардан аталық бездерді алып тастаңыз және жұқа, жалпақ тілімдерге кесіңіз. Бірнеше тілім алманы сары май қосылған ыстық табаға салыңыз да, оларды қамырмен жабыңыз. Алма мен қамырдың астыңғы жағы қызарған кезде, оларды екінші жағына аударыңыз. Дайын құймақтарды кондитерлік өнімдердің бүйірінен қант ұнтағына себіңіз. Пісіру үшін басқа жемістер мен жидектерді пайдалануға болады.