Етпен толтырылған қызанақ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер ет (целлюлоза) 200 г, қайнатылған күріш 2-3 ас қасық, пияз 1, өсімдік майы 2-3 ас қасық, үгітілген ірімшік 1/2 кесе, қаймақ 1/2 кесе, дәміне қарай тұз, бұрыш, ақжелкен немесе аскөк жасыл.
Сипаттамасы Қызанақтардың үстіңгі бөлігін (сабақ жағынан) кесіп, өткір пышақпен етін мұқият таңдаңыз. Етті ет тартқыштан өткізіп, оған майдалап туралған қуырылған пиязды, қайнатылған күрішті, тұзды, бұрышты қосып, бәрін жақсылап араластырыңыз. Алынған тартылған етпен қызанақты толтырыңыз, оларды майланған табаға салыңыз, үгітілген ірімшікке себіңіз, маймен себіңіз, алдын ала қыздырылған пешке салыңыз және тартылған ет дайын болғанша пісіріңіз. Дайын қызанақтарды туралған ақжелкенге немесе аскөкке себіңіз, қаймақпен бірге қызмет етіңіз.