Мидия қосылған картоп орамы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер қайнатылған мидия 200-250 г, картоп 8-10, пияз 2-3, өсімдік майы 2 ас қасық, нан үгіндісі 2-3 ас қасық, сары май 50 г, дәміне қарай тұз, бұрыш.
Сипаттамасы Мидия етін кастрюльге салыңыз, аздап сүт немесе су, хош иісті бұрыш, лавр жапырағын қосыңыз, кастрюльді отқа қойыңыз, ал су қайнаған кезде қақпағын жауып 15-20 минут қайнатыңыз. Содан кейін мидияларды суытып, майдалап турап, туралған пияз, тұз және бұрышпен қуырыңыз. Картопты қайнатыңыз, қайнатпаны ағызып, ет тартқыштан ыстықтай өткізіп, сары май қосып, араластырыңыз. Дайын картоп массасын сумен суланған сүлгіге салыңыз. Массаның ортасына тартылған мидияларды салыңыз. Сүлгімен көмектесе отырып, картоп массасын орама түрінде орап, майланған табаға жіберіңіз. Нанның үгіндісін орамның үстіне себіңіз, маймен себіңіз және пеште пісіріңіз. Қызмет көрсету кезінде орамды маймен немесе қаймақпен құйыңыз, шөптерге себіңіз