Саңырауқұлақтармен толтырылған құймақ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер картоп - 12 дана. бидай ұны - 2 ас қасық қаймақ - 2 ас қасық өсімдік майы - 2 ас қасық саңырауқұлақ сорпасы - 1/2 кесе
Сипаттамасы ТАРТЫЛҒАН ет: кептірілген саңырауқұлақтар - 30 гр. бекон - 80 гр. басты пияз - 2 дана. Картопты тазалаңыз, шайыңыз, майдалап тураңыз, ұн, тұз қосып, бәрін араластырыңыз. Кептірілген саңырауқұлақтарды жақсылап шайып, суға 2 сағат салып қойыңыз, содан кейін пісіріңіз. Қайнатылған саңырауқұлақтарды ұсақтап тураңыз. Шошқа майын (бекон) кішкене текшелерге кесіңіз, қуырыңыз, тартылған ет шырынды болуы үшін ет немесе саңырауқұлақ сорпасын қосыңыз. Қуыруға арналған табада алдын ала қыздырылған маймен картоп массасын қасықпен пирожныйлар түрінде, үстіне фаршты, сосын картопты салыңыз. Құймақтарды екі жағынан қуырыңыз, кастрюльге салыңыз, қаймақ құйыңыз және пеште дайын болғанға дейін жеткізіңіз.