Суздаль стиліндегі саңырауқұлақтармен тұздалған қияр
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 100 г. кептірілген саңырауқұлақтар, 2-3 тұздалған қияр, 2 пияз, 2-4 картоп, 1-2 ақжелкен немесе балдыркөк тамыры, 2-3 ас қасық. дәміне қарай май, қаймақ, тұз және шөптердің қасықтары.
Сипаттамасы Кептірілген саңырауқұлақтарды жібітіңіз, содан кейін жұмсақ болғанша қайнатыңыз және жолақтарға кесіңіз. Пиязды жарты сақинаға, ақжелкеннің немесе балдыркөктің тамырын жолақтарға турап, аздап қуырыңыз. Қиярды гауһар етіп тураңыз (ірі қабығын тазалаңыз, ірі тұқымын алып тастаңыз) және аздап суға қайнатыңыз. Картопты тазалаңыз, текшелерге кесіңіз, қайнаған саңырауқұлақ сорпасына батырыңыз және жартылай дайын болғанға дейін пісіріңіз. Содан кейін пиязды, тамырларды, тұздалған қиярды, тұзды, дәмдеуіштерді салып, дайын күйге келтіріңіз. Қызмет көрсетер алдында саңырауқұлақтар мен қаймақ салыңыз.