Саңырауқұлақ окрошкасы (тағамдар: орысша)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Нан квасы - 1,5 л, тұздалған саңырауқұлақтар - 400 г, картоп - 250 г, сәбіз - 250 г, жасыл пияз - 100 г, жаңа піскен қияр - 200 г, қаймақ - 200 г, жұмыртқа - 2 дана., ас қасық қыша - 20 г, қант, дәміне қарай тұз, аскөк.
Сипаттамасы Тұздалған саңырауқұлақтарды суық сумен жуыңыз, судың ағып кетуіне жол беріңіз. Содан кейін саңырауқұлақтар мен жаңа қиярды кішкене текшелерге кесіңіз, жасыл пиязды тураңыз. Сәбіз мен картопты қабығынан тазартпай пісіріңіз, салқындатыңыз, тазалаңыз және текшелерге кесіңіз. Қайнатылған жұмыртқаның сарысын дайын қыша мен аздап қаймақпен сүртіңіз. Ақуызды ұсақтап тураңыз. Дайындалған өнімдерді жаңа піскен нан квасына салыңыз, сарысы мен қыша қоспасымен дәмдеңіз, тұз бен қант қосыңыз. Қызмет көрсетер алдында қаймақ пен туралған аскөк шөптерін салыңыз.