Саңырауқұлақ қосылған картоп сорпасы (0,5 л)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Жаңа піскен ақ саңырауқұлақтар 55 г, картоп 175 г, сәбіз 20 г, ақжелкен 5 г, пияз 20 г, ас маргарині 10 г, қаймақ 10 г, шөптер 5 г, тұз 5 г.
Сипаттамасы Жаңа саңырауқұлақтарды тазалаңыз, шайыңыз. Саңырауқұлақтардың аяқтарын турап, маргаринге салып, сорпада (қақпақтың ішкі жағын қараңыз) немесе суда 30-40 минут қайнатыңыз. Тамырларды тілімдерге кесіңіз, пиязды тураңыз, маймен өткізіңіз. Картопты текшелерге кесіңіз. Саңырауқұлақтардың, сәбіздің, ақжелкеннің, пияздың, картоптың туралған қақпақтарын қайнаған сорпаға немесе суға салыңыз, 15-20 минут қайнатыңыз. Қызмет көрсету кезінде қаймақ пен шөптерді саңырауқұлақ сорпасы бар табаққа салыңыз.