Украиндық борщ (0,5 л)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
![Основное фото](https://mealy.kz/mealy-recipe-logos/recipe-12153-1.webp)
Өнімдер Қызылша 75 г, жаңа қырыққабат 50 г, картоп 100 г, сәбіз 25 г, ақжелкен 10 г, пияз 20 г, томат пюресі 20 г, ұн 5 г, бекон 5 г, шошқа майы немесе бекон 10 г, қант 5 г, сірке суы 9% 5 г, тәтті бұрыш 10 г, қаймақ 15 г, шөптер 5 г, сарымсақ, лавр жапырағы, бұрыш бұрышы, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Қызылшаны жолақтарға кесіңіз, тұз, сірке суын, май, қант қосып, жұмсақ болғанша қайнатыңыз. Сәбізді, ақжелкенді және пиязды белдеулеріне турап, маймен өткізіп жіберіңіз. Ет сорпасына туралған картопты салып, қырыққабатты турап, 10-15 минут қайнатыңыз, сосын қызылша, тұздалған көкөністер мен ұн, тәтті бұрыш, дәмдеуіштерді қосып, дайын болғанға дейін пісіріңіз. Дайын борщты шөптермен және беконмен езілген сарымсақпен дәмдеңіз. Борщ қосылған табаққа қызмет еткен кезде қаймақ, майдалап туралған жасыл ақжелкен қосыңыз.