Чорбе Молдовеняске
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Тауық 100, картоп 150, сәбіз 20, ақжелкен 10, пияз 30, бидай ұны 5, тауық майы 10, сірке суы (3%) 5, қызыл бұрыш 0,2, қаймақ 15, тұз.
Сипаттамасы Сәбіз, пияз, ақжелкенді жолақтарға турап, өткізеді, сосын сірке суын қосып, сұйықтықты буландырады. Картопты тауық сорпасында жартылай дайын болғанға дейін қайнатады, содан кейін ыдысты қуырылған тамырлармен, ұнмен, ұнтақталған қызыл бұрышпен, тұзбен дәмдейді және дайын болғанға дейін жеткізеді. Қызмет көрсету кезінде табаққа тауық еті мен қаймақтың бір бөлігі салынады.