Шошқа еті қосылған тәуліктік сорпа (0,5 л)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Ашытылған қырыққабат 125 г. сәбіз 20 г, ақжелкен 5 г, пияз 20 г, томат пюресі 25 г, ұн 5 г, ас маргарині 15 г, қаймақ 25 г, шөптер 5 г. лавр жапырағы, сарымсақ, дәміне қарай тұз, бұрыш.
Сипаттамасы Сорпаны майлы мяса ветчина сүйектерін қосып, олардан етті бөліп алғаннан кейін пісіріңіз. Тұздалған қырыққабатты ұсақтап турап, маргарин, қызанақ қосып, бөлек ыдыста 1-2 сағат қайнатыңыз. Қырыққабатты төс етінің кесектерімен бірге қайнаған сорпаға салыңыз. Тағы бір сағаттай пісіріңіз. Қырыққабат сорпасына тұздалған көкөністерді, лавр жапырағын, ақ тұздықты (тұздалған ұннан және сорпалардан) тұз қосуға дайын болғанға дейін 20-30 минут бұрын. Табаққа туралған сарымсақты, ет бөлігін салыңыз, қырыққабат сорпасын құйыңыз, қаймақ қосып, туралған шөптерге себіңіз.