Секуй стиліндегі табиғи котлеттер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер Шошқа еті (котлет бөлігі) - әрқайсысы 150 г 5 дана, пияз - 2 бас, шошқа майы - 100 г, қырыққабат - 1 кг, ұнтақталған қызыл бұрыш - 1/2 шай қасық, қаймақ - 5 ас қасық, ұн - 1 ас қасық, ақ шарап - 1/2 кесе, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Котлеттерді тұз, бұрыш себіңіз, ұнға салыңыз, екі жағынан қуырыңыз да, басқа ыдысқа салыңыз. Қалған майда майдалап туралған пиязды құтқарып, ұнтақталған қызыл пиязды қосып, жылы сумен сұйылтылған қырыққабат тұзды ерітіндісін құйыңыз. Туралған қырыққабатты салып, бәрін араластырып, 30 минут қайнатыңыз, содан кейін қуырылған етті салып, тағы 30 минут қайнатыңыз. Қырыққабатты табаққа, оның үстіне котлеттерге салыңыз да, қаймақ құйып, қызмет етіңіз.