Гайдуцкидегі табиғи котлеттер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Шошқа еті (котлет бөлігі) - әрқайсысы 150 г 5 дана, көкөніс массасы - 100 мл, қырыққабат - 1 бас қырыққабат, ысталған бел - 125 г, күріш - 100 г, қаймақ - 200 мл, сүйек сорпасы - 1л, бұрыш және дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Котлеттерді тұздап, екі жағынан да қыздырылған майға қуырыңыз. Майды алып тастап, қалған майға жақсылап сығылған, ірі туралған қырыққабатты қуырыңыз. Жуылған күрішті қайнаған сумен қайнатыңыз және суды ағызғаннан кейін оны қырыққабатқа салыңыз, үстіне сорпаны, тұзды, бұрышты құйыңыз және араластырмай баяу отта пісіріңіз. Белді тілімдерге бөліп, аздап қуырып, ет үстіне қойыңыз. Үстелге қызмет етіңіз, белі бар котлеттерді табаққа салыңыз, ал гарнирге күріш пен қаймақ қосылған дайын қырыққабатты салыңыз. Етті пеште тұтас кесек етіп қуыруға және қызмет етер алдында бөліктерге бөлуге болады.