Гүлді қырыққабат ау гратині қосылған табиғи бифштекс
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Сиыр еті (сирлоин) - 750 г, ақ нан - 5 тілім, май - 100 г, қоңыр тұздық - 250 мл, гүлді қырыққабат - 750 г, ірімшік-50 г.
Сипаттамасы Кәстрөлге арналған тұздық: ұн - 50 г, май - 25 г, сүт - 400 мл, қаймақ - 100 мл, дәміне қарай тұз. Етті сіңірлерден тазартып, 5 тең тілімге кесіңіз, тұз себіңіз және екі жағынан майға қуырыңыз. Ақ нанның үгіндісінен кесектерді ет кесектерін қайталайтын пішінде кесіп, майға қуырыңыз, оларды табаққа, ал үстіне ет кесектерін салыңыз. Гүлді қырыққабатты сабағынан тазалаңыз, гүл шоғырына бөліңіз, қайнатыңыз, қайнаған тұзды суға батырыңыз, елекке тастаңыз, кастрюльге салыңыз, үстіне ақ тұздық құйыңыз, үгітілген ірімшік себіңіз және пеште пісіріңіз. Қызмет көрсету кезінде етті ыстық қоңыр тұздықпен жауып, еттің жанына жайылған гүлді қырыққабат кастрюлін еріген сары маймен құйыңыз.