"Виктория" бифштексі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер Сиыр еті (сирлоин) - 750 г, ақ нан - 5 тілім, май - 100 г, қызанақ - 5 дана, дәміне қарай тұз бен бұрыш. Тұздық үшін: 4 шикі сарысы, сары май -200 г, салқын су - 1/2 кесе, пияз - 1 кішкене бас, шарап - 1/4 кесе, бұрыш бұршағы - 1 шай қасық, дәміне қарай лимон шырыны, эстрагон мен ақжелкен.
Сипаттамасы Етті сіңірлер мен пленкалардан аршып, 5 бөлікке бөліп, тұз, бұрыш себіңіз, әр бөлігін екі жағынан сары маймен майлап, табаққа салыңыз. Қызмет көрсетер алдында 10 минут бұрын етті жоғары отта майға қуырып, екі жағын қызартып (тек бір рет айналдырыңыз). Ақ нанның үгіндісінен кесектерді ет пішініне қарай кесіңіз, майға қуырыңыз, табаққа салыңыз, етті әр крутонға салыңыз, қуырылған еттің шырынын құйыңыз және үстіне пеште пісірілген қызанақпен безендіріңіз. Эстрагон қосылған тұздықты дайындаңыз: майдалап туралған пияз, бұрыш бұрышы, ақжелкен, сірке суы (1 ас қасық), ақ шарап (3 ас қасық) бір ас қасық шырын қалғанша қайнатыңыз. Алынған шырынды суытып, шикі сарысымен, салқын сумен араластырыңыз, сары май кесектерін салып, су ваннасында пісіріңіз. Тұздық қалыңдатылған кезде (қаймақ тәрізді), оны ағызып, майдалап туралған эстрагонмен араластырыңыз. Бифштекс тұздықпен бірге қайықта беріледі. Гарнирге қуырылған картоп ұсынылады.