Қаймақпен бұқтырылған ақ кекілік
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер орташа мөлшердегі кекіліктер 2, сары май 100 г, пияз 2-4, сәбіз 4, қаймақ 2 кесе, ұн 1 ас қасық, дәміне қарай тұз, бұрыш.
Сипаттамасы Дайындалған кекіліктерді жақсылап жуыңыз, жұлыңыз, тұзбен сүртіңіз және омыртқа бойымен екіге бөліңіз. Сары майды табада ерітіп, кекілік етін аздап қуырыңыз. Етті ыдысқа салыңыз да, майдалап туралған пиязды және майды сол майға жұмсарғанша қуырыңыз. Көкөністерге кекілік кесектерін салып, үстіне қаймақ, тұз, бұрыш құйыңыз (тұтқырлығы үшін қаймаққа 1 ас қасық қыздырылған ұн қосуға болады) және қақпақпен баяу отта қайнатыңыз, ет дайын болғанша, шамамен 1 сағат.Дайын етті табаққа салыңыз, үстіне қаймақ құйыңыз. көкөністермен тұздық.