Қырыққабат қосылған кекіліктер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты7 минут
Өнімдер
Сипаттамасы (Францияда - кекіліктерді үйде дайындаудың ең көп таралған рецепті). Кекіліктерді жұлып алыңыз, ішін тазалаңыз, жуыңыз. Қуыруға арналған табада шошқа майын қуырыңыз да, еріген майға кекілікті қуырыңыз. Қырыққабатты тұзды суға толығымен 7-8 минут қайнатыңыз. Салқындатыңыз, сабағын кесіңіз және қырыққабатты тураңыз. Қуыруға арналған табаға қырыққабат қабатын салыңыз (барлық пісірілген мөлшердің 3/4 бөлігі), оған - сәбіз, қуырылған бекон, шұжықтар ( тұтас), кекілік, тұз, мускат жаңғағы, бұрыш себіңіз, арша жидектерін салыңыз, сарымсақ. Үстіне қалған қырыққабатты жауып, қант себіңіз, сорпаны қырыққабат қабатының жартысын ғана жауып тұратындай етіп құйыңыз, қуырғышты қақпақпен жауып, өте баяу отта 4-5 сағат ұстаңыз. Дәміне қарай тұз себіңіз және қуыруға арналған табада үстелге қызмет етіңіз