Сары күріш қосылған тауықтың аяқтары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 3-4 аяқты сүйектермен және май қабатымен ұсақтап тураңыз, тауық еті немесе күркетауық етімен араластырыңыз, жүректерді екіге бөліңіз. Қатты қыздырылған табада тез қуырыңыз, қуыруға арналған табаға немесе үйрекке жіберіңіз. 2 кесе жақсы күрішті жақсылап шайыңыз, ет кесектеріне қабат құйыңыз. Бөлек, өсімдік майына өсімдік майына 2-3 орташа бас майдалап туралған пиязды және үгітілген 2 ірі сәбізді қуырыңыз, оларды күрішке қабаттарға салыңыз. Ет кесектері мен жүректері қуырылған табаға 2-2,5 кесе су, тұз құйып, қайнатып, ет пен күріш қосылған қуырғыш табаға құйыңыз. Сұйықтық жеткіліксіз болса, қуырғыштағы күріш пен көкөністер толығымен сумен жабылуы үшін қайнаған су қосыңыз. Қуыруға арналған табаны қақпақпен жауып, баяу отта 25-35 минут қайнатыңыз, су күрішке толығымен сіңіп, күріштің түсі сарғайғанша. Мүмкіндігінше қақпақты ашуға болмайды. Ыдыстарды оттан алыңыз, жақсылап орап, тағы жарты сағаттай тұрыңыз. Үстелге қызмет етіңіз, алдымен күрішті көкөністермен, ал үстіне аяқтың бөліктерін табаққа салыңыз. Қаныққан сары түс үшін пісіру кезінде аздап шафран қосуға болады.