Күрішпен бұқтырылған тауықтың аяқтары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты3 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Өнімдер: 1 кг аяқ 1,5 кесе күріш 4 кесе сорпа немесе су 1-2 лавр жапырағы 6-7 бұршақ қара бұрыш 2 орташа пияз дәміне қарай тұз бен шөптер. Тауықтың аяқтарын сүйектерімен, тұзымен, бұрышымен бірге ұсақтап турап, өсімдік майы мен май қабаттарынан еріген май аяқтарының қоспасында қызарғанша қуырыңыз. Қуырылған аяқтың бөліктерін қазанға немесе қазға салыңыз. Ет қуырылған табаға аздап қайнаған су құйып, аздап тұздап, қайнағанша қыздырып, алынған қоспаны ет кесектеріне құйыңыз. Өсімдік майына бөлек майдалап туралған пиязды жіберіңіз. Бірнеше суда мұқият сұрыпталған күрішті шайыңыз. Аяқтың бөліктерін 3-5 минут қайнатыңыз, үстіне күріш, пияз салып, қайнаған сорпаға немесе суға құйыңыз, дәмдеуіштер мен сары майдың бір бөлігін қосыңыз. Тұздың дәмін татыңыз. Ыдыстарды қақпақпен жауып, күріш барлық суды сіңіргенше қайнатыңыз. Күріш толық дайын болғанға дейін араластырмаңыз.