"Мерекелік" тауықтың аяқтары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Тауықтың аяқтарын тұтас дайындаңыз немесе оларды буын бойымен 2 бөлікке кесіңіз. Тұз, бұрыш себіңіз және екі жағынан жақсы қыздырылған майға қуырыңыз. Гарнир үшін: картопты қабығынан аршып, жоңқамен турап, көп мөлшерде қуырыңыз өсімдік майы немесе терең қуырылған. Қызыл қырыққабатты жіңішке етіп турап, тұздап, шырын пайда болғанша қолыңызбен сүртіңіз, аздап сығып, сірке суы мен қантпен дәмдеңіз. Қара өріктерді шайыңыз және. аз мөлшерде суда 10-15 минут қайнатыңыз, қайнатпадан алыңыз және салқындатыңыз. Қара өріктің қайнатпасын төгіп тастауға болмайды. Қуырылған аяқтың бөліктерін кастрюльге салыңыз, қара өріктің қайнатпасын құйыңыз және сұйықтық толығымен буланғанша және аяқтар дайын болғанша бұқтырыңыз. Ыстық күйде қызмет етіңіз, аяқтың бөліктерін ыдыстың ортасына қойыңыз, дайындалған гарнирді кішкене бөліктерге жайыңыз.