Тауық етінен жасалған кәуап
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Маринадты дәміне қарай алынған бір лимон шырынынан, туралған пияз сақиналарынан, сарымсақтан, лавр жапырағынан, тұз бен қара бұрыштан дайындаңыз. Маринадты туралған ветчина кесектеріне құйыңыз, ет кесектерімен және туралған теріні маймен маринадтаңыз. Суық жерде 8-10 сағат тұруға рұқсат етіңіз. Етті, май бөліктерін және пиязды маринадтан алыңыз, сұйықтықтарды ағызып, табада қуырыңыз. Маринадтың қалған бөлігін етке құйыңыз, сұйықтық толығымен буланғанша бұқтырыңыз және аяқтың бөліктерін қайтадан қуырыңыз. Қуырылған немесе қайнатылған картоппен бірге қызмет етіңіз. Әрбір аяқты үш бөлікке кесіңіз, маринадтаңыз (дәміне қарай сірке суында, лимон шырынында, қызанақ шырынында немесе құрғақ шарапта). Маринадқа арналған пиязды ірі кесектерге кесіңіз. Лавр жапырағы, тұз, қара бұрыш, тимьян қосыңыз. Етті шамамен бір сағат бойы маринадтаңыз. Маринадталған аяқтың бөліктерін маринадталған пиязбен, қызанақ пен баклажан кесектерімен араластыра отырып, шашлыктарға салыңыз. Қуыру кезінде шашлықты бұрап, грильде немесе пеште грильде пісіріңіз. Пияз мен қызанақтың күйіп қалмауын қадағалаңыз. Шам-пурдағы кәуаптарға майдалап туралған жасыл сарымсақ қауырсындарына молынан себіңіз.