Бұқтырылған тауықтың аяқтары "Тәбетті"
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Дайындалған аяқтар, тұтас немесе кесектерге кесілген, параққа немесе пісіру парағына қойылады және пеште аздап қызарады. Сонымен бірге тұздықты дайындаңыз: майдалап туралған пиязды, сәбізді, балдыркөк тамырын және ақжелкенді өткізіңіз. Қайнаған суға күйдірілген, қабығы аршылған және майдалап туралған қызанақты, дәміне қарай тұз, бұрыш қосып, бұқтырыңыз. Пісірілген аяқтың кесектерін тұздыққа салыңыз, 1-2 ас қасық қосыңыз. қасық лимон шырыны немесе аздап лимон қышқылы, дәміне қарай қант қосып, аяқтар толығымен дайын болғанға дейін баяу отта қайнатыңыз. Гарнирге қуырылған баклажан немесе цуккини дайындаңыз. Тұздықты молынан құйып, гарнирмен бірге аяқтарға қызмет етіңіз.