Көкөніс тұздығымен қуырылған тауықтың аяқтары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Дайындалған аяқтарды кесектерге немесе тұтас етіп турап, жоғарыдағы рецепттердің біріне сәйкес маринадтаңыз. Қуыруға арналған табада орташа отта жұмсақ болғанша қуырыңыз, жақсылап қызарыңыз. Аяқтарды табадан алыңыз, үстіне қабығынан тазартылған майдалап туралған қызанақты, жасыл пиязды, ақжелкенді салыңыз да, 5-10 минут қайнатыңыз. Бір қасық еріген сары майды немесе өсімдік майын құйып, аздап қайнатылған және қабығынан тазартылған тәтті болгар бұрышының түйіршіктерін қосып, жұмсақ болғанша бәрін бұқтырыңыз. Ыстық тұздықты дуршлаг арқылы сүртіңіз, қайнағанша қыздырыңыз. Егер тұздық жұқа болса, оны аздап ұн немесе крахмал қосып қоюлатыңыз. Қуырылған аяқтардың кесектерін үстелге ыстық күйінде ұнтақталған күрішпен, бөлек-бөлек қайықта ыстық тұздықпен салыңыз.