Көкөніс соусындағы күріш қосылған тауықтың аяқтары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Дайындалған тауықтың аяқтарын тұзбен сүртіңіз, маймен майлаңыз, қолайлы кастрюльге салыңыз және пеште қызартыңыз. Туралған сәбізді, балдыркөкті, пиязды және ақжелкеннің тамырын қосыңыз. Кәстрөлді қақпақпен жауып, аяқтарын қайнатыңыз, мезгіл-мезгіл сорпаны немесе қайнаған суды қосып, аяқтарын бұраңыз. Дайын аяқтарды табадан алыңыз, көкөністерге майсыз аздап қуырылған ұн, кілегей немесе сүт қосыңыз, жақсылап араластырыңыз және 10-15 минут қайнатыңыз. Алынған көкөніс тұздығын дуршлаг арқылы сүртіңіз, жылытыңыз және майдың бір бөлігімен дәмдеңіз. Аздап қуырылған тауық бауыры қосылған бұқтырылған күрішті бөлек пісіріңіз. Қызмет көрсете отырып, ыстық күрішті ыдыстың ортасына жайып, бұқтырылған аяқтарды айналасына жайып, көкөніс тұздығымен молынан құйыңыз.