Ұнтақталған күріш қосылған тауықтың аяқтары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Дайындалған тауықтың аяқтарын майсыз бөліктерге бөліп, қуырыңыз, кастрюльге салыңыз, етті жауып тұратындай етіп ыстық су құйыңыз. Тұздалған пиязды, сәбізді, тұзды, бұрышты қосып, 20-25 минут қайнатыңыз. Аяқтары мен көкөністері қуырылған табада 1-3 ас қасықтан ұн тартқышты дайындаңыз. ас қасық ұн және 2 ас қасық. қасық май, томат пюресі немесе үгітілген жаңа піскен қызанақты қосып, кесектер пайда болмас үшін сумен сұйылтыңыз. Аяқтары бұқтырылған кастрюльге құйыңыз, баяу отта 5-10 минут қайнатыңыз. Ұнтақталған күрішті бөлек қайнатыңыз, дәміне қарай тұз бен бұрыш қосып дәмдеңіз, терең табаққа салыңыз. Аяқтардың дайын бөліктерін үстіне қойыңыз, оларды күрішпен бірге томат тұздығымен құйыңыз, ол аяқтарды сөндіргеннен кейін кастрюльде қалды. Ыдыстың шетіне жаңа піскен қияр кесектерін және шөптердің бұтақтарын салыңыз.