Тауық етінің бұқтырылған еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты8 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Дайындалған 2-3 аяқты ұсақтап тураңыз, өсімдік майына қуырыңыз, тауық майымен араластырыңыз, қызарғанша, бөртпелерден ерітіңіз. Таңғышты дайындаңыз: қуыруға арналған табада немесе қалың қабырғалы кастрюльге майдалап туралған пиязды салып, қуырылған кезде қалған ет кесектеріне салып, 2-3 майдалап туралған немесе шанышқымен жақсылап езілген аршылған қызанақты қосып, бұқтырыңыз. Киімге 1-2 ас қасық қосуға болады. ас қасық ұн немесе ұнтақталған крекер. Қуырылған аяқтың бөліктерін таңғышқа салыңыз, аздап қайнаған су құйыңыз және 8-10 минут қайнатыңыз. Картопты, шалқанды, сәбізді, балдыркөк тамырын аршып, текшелерге бөліп, өсімдік майына қатты қыздырылған табада аздап қуырыңыз. Барлық дайындалған көкөністерді аяқтары бар ыдысқа салыңыз, ақырын араластырыңыз және көкөністер дайын болғанға дейін өте баяу отта қайнатыңыз, сонда қалған сұйықтық дерлік буланып кетеді. Бұқтырылған тағам жеткілікті қалың болуы керек. Ыстық күйінде қызмет етіңіз, туралған шөптердің бір бөлігіне себіңіз.