Көкөністер қосылған баклажандар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Баклажандарды қалыңдығы 1 1/2 см кесектерге кесіңіз, әр шеңберге тұз себіңіз. Ұнға орап, екі жағынан өсімдік майына орташа отта қуырыңыз, сонда олар ішінде жақсы қуырылады. Сәбізді, ақжелкенді және бұрышты жұқа жолақтарға кесіп, өсімдік майына қуырыңыз. Пиязды сақиналарға кесіп, туралған сарымсақпен бірге өсімдік майына аздап қуырыңыз, содан кейін көкөністермен араластырыңыз. Кәстрөлдің түбіне баклажан қабатын салыңыз, көкөністермен жабыңыз, содан кейін қайтадан баклажан қабаты мен көкөністер қабатын салыңыз, осылайша барлық баклажандар төселгенше қайталаңыз. Тұздықты кастрюльге құйыңыз, оны қақпақпен жабыңыз және баяу отта 30 минут қайнатыңыз. Тұздықты дайындау: қызанақ пюресінде немесе електен өткізілген жаңа піскен қызанаққа өсімдік майын, ұнтақталған бұрыш, тұз, түйіршіктелген қант пен ұн қосып, сумен сұйылтып, сұйық қаймақты қоюлатыңыз. 1 Кг баклажан үшін: 2 пияз, 3 дана сәбіз, 1 дана ақжелкен мен тәтті бұрыш, 1/2 балдыркөк, 3 түйір сарымсақ, 200 г өсімдік майы. Тұздық үшін: 2 ас қасық. томат пюресі қасықтары немесе 5-6 орташа қызанақ, 1 шай қасық ұн, 1 ас қасық. дәміне қарай өсімдік майы, түйіршіктелген қант, тұз және бұрыш қасық.