Баклажаннан жасалған салат
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут

Өнімдер
Сипаттамасы 1. 5 кг жас баклажанды жуыңыз, қалыңдығы 0,5 см кесектерге шикі етіп тураңыз, тұз себіңіз (0,5 кесе) және 3 сағатқа қойыңыз. Содан кейін баклажандарды алып тастап, өсімдік майына аздап қуырыңыз. Ет тартқыштан 250 г сарымсақ, 100 г ащы бұрыш, 700 г тәтті бұрыш өткізіп, 1 стакан 6% сірке суын құйыңыз, баклажандарды осы массаға салыңыз. Стерильді банкаларға салыңыз, баклажан астынан тұзды ерітіндінің қалған бөлігін құйыңыз және ораңыз. 2. Өнімдер - 12 баклажан, 12 бұрыш (жартысы қызыл және тұздалған болуы мүмкін), 12 пияз, 12 қызанақ, 12 түйір сарымсақ, 1 үлкен аскөк, 2-3 ас қасық. қасық тұз, 100 гр. өсімдік майы, 1 шай қасық. сірке суы, 1 түйір ащы бұрыш. Барлық өнімдер орташа өлшемді. 4-5 литрлік қазан немесе қалың қабырғалы кастрюль. Өнімділік шамамен 4 литрді құрайды. Баклажандар 3х3 см үлкен тілімдерге кесіледі, ыдысқа аздап тұз қосылады, ащы кетіру үшін 10 минут қоя тұрыңыз. Содан кейін ағынды сумен шайыңыз. Бұрышты "Дойбыға" (1,5х1,5 квадрат), пиязды жарты сақинаға, қызанақты 8 бөлікке кесіңіз, сарымсақты ұсақтап тураңыз, аскөкті тураңыз. Қазанға май құямыз, баклажан қабатын, сосын бұрыш қабатын, сосын пияз қабатын, сосын қызанақты саламыз, сосын тұз, сарымсақ, туралған немесе ұнтақталған ащы бұрыш, сосын аскөк себеміз. қақпағын жауып, орташа отқа 30 минутқа қоямыз. Көрсетілген уақыттан кейін біз ашамыз, ақырын араластырамыз, тұздың дәмін татамыз. Егер бәрі жақсы болса, сірке суын қосып, стерильденген банкаларға салып, орап аламыз. Үстелдерге салқындатылған түрде қызмет етеміз. Салат гарнир ретінде күрішпен өте жақсы.