Қаймақпен бұқтырылған пияз қосылған баклажандар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 1 кг баклажан, 3 - 4 пияз, 2 - 3 түйір сарымсақ, 2 ас қасық. ұн қасықтары, 1 стакан қаймақ, қуыруға арналған өсімдік немесе еріген сары май, тұз, ұнтақталған бұрыш, шөптер. Бірдей мөлшердегі баклажандарды алыңыз, қалыңдығы 1,5 см кесектерге кесіңіз, тұз, бұрыш себіңіз, жүктің астында ұстаңыз және шырынын ағызыңыз (майлықта кептіруге болады). Баклажандарды ұнға салып, екі жағынан да кальциленген майға орташа отта қуырыңыз. Сондай-ақ, сақиналарға кесілген пиязды алтынға дейін майға қуырыңыз, оған ұсақталған сарымсақты қосыңыз. Қабырғасы қалың кастрөлдің түбіне қуырылған баклажан қабатын, үстіне қуырылған пияз қабатын салыңыз, баклажан мен пияздың ауыспалы қабаттарын жалғастырыңыз, баклажан қабатымен аяқтаңыз. Содан кейін 1 ас қасық. ұн қасық (үстіңгі жағы жоқ) алдымен кішкене қаймақпен араластырыңыз, сонда түйіршіктер болмайды, содан кейін қаймақтың қалған бөлігімен, тұзбен араластырыңыз және баклажанды осы қоспамен пиязбен жабыңыз. Кәстрөлді қақпақпен мықтап жауып, қоспаны қайнағанша қыздырыңыз, содан кейін баяу отта 25 - 30 минут пісірілгенге дейін қайнатыңыз. Қызмет көрсету кезінде майдалап туралған шөптерге себіңіз.