Ерекше баклажаннан жасалған пирог
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 5-6 ұсақ баклажан, 1 кг тартылған ет, 2-3 пияз, 50 г ірімшік, 2 ас қасық. целлюлоза қосылған қызанақ шырыны, 3/4 ас қасық. сүт, 3-4 жұмыртқа, тұз, бұрыш, аскөк, ақжелкен. Баклажандарды ұзындығы бойынша 4 бөлікке кесіңіз. Өсімдік майына қуырыңыз. Қуырылған баклажанның жартысын, қабығын төмен қаратып, терең табаға немесе кастрюльге салыңыз. Бұл бірінші қабат. Баклажандардың арасына еріген сары майдың немесе сары майдың бөліктерін салыңыз. Екінші қабат - тартылған ет, алдымен оны тұздап, бұрыш қосып, майдалап туралған ақжелкен мен аскөк қосу керек. Үшінші қабат - қуырылған пияз, Барлық қабаттарды қызанақ шырынын құйыңыз. Төртінші қабат - баклажандар, қабықтары жоғары қаратып салынған. 3/4 кесе сүтте 3-4 жұмыртқаны шайқаңыз. Ірі үккіште үгітілген ірімшікпен араластырыңыз. Бұл қоспаны баклажанның үстіне құйыңыз. Тұмшапеште 40-50 минут пісіріңіз, Қызмет көрсетер алдында шөптермен безендіріңіз.