Мен олардың қалай аталатынын білмеймін, бірақ дәмді!
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Тәтті қызанақ 3-4 дана. баклажандар қалың және өте ұзын емес - 2 дана. ақжелкен, аскөк, қою қаймақ, салат жапырақтары, сарымсақ Баклажандарын қалыңдығы 1 см ұзына бойына турап, күнбағыс майына аздап қызарғанша қуырыңыз (оның көп бөлігі кетеді), табаққа салыңыз, салқындатыңыз. . Қызанақты қалыңдығы 1,5-2 см көлденеңінен кесіңіз (дискілерде). Шөптерді ұсақтап тураңыз, сарымсақты сығыңыз, қаймақпен араластырыңыз, тұз қосыңыз, көп - қалың ботқа шығуы керек. Әрі қарай. Салат жапырағын алыңыз, үстіне баклажанның қуырылған тілімін, баклажанның жартысына қызанақ дискісін, қызанаққа қаймақ қосылған бір ас қасық шөптерді салыңыз, үстіне баклажанды ораңыз. Және де қызанақтың әрбір дискісімен. Мұның бәрін табаққа салыңыз. Дастархан басында әркім бұл құрылымды салат жапырағы үшін алып, жейді. Күнбағыс майымен ластанудан қорықпаңыз, бұл өте дәмді. Ең бастысы, қызанақ дискілері мен баклажан кесектерінің санымен қателеспеңіз!