Дәмді жылғы ЛЕНЧИ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Баклажан, қызанақ, сарымсақ, майонез, 2 жұмыртқа, ұн, тұз. Баклажандарды жұқа тілімдерге кесіңіз, ыдысқа салыңыз да, ащы шығуы үшін тұз себіңіз. Осы уақытта "Қамырды" дайындаңыз. 2 жұмыртқаны сындырып, ұрып, тұздап, сосын ұн қосыңыз (қамыр өте қалың болмауы керек). Суға малынған баклажандарды шырыннан сығып, "Қамырға" батырып, қуырыңыз. Содан кейін қуырылған баклажанның 2 бөлігін алыңыз, біреуін майонезбен майлаңыз, үстіне алдын ала кішкене кесектерге кесілген сарымсақты және алдын ала туралған қызанақтың жұқа тілімін салыңыз да, бәрін үстіне баклажанның екінші бөлігімен жабыңыз.