Баклажаннан жасалған тағамдар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты7 минут
Өнімдер баклажандар (жақсырақ орташа өлшемді) 6 кг. жаңа піскен ащы бұрыш, бұршақ 200 г. сарымсақ 200 г. сәбіз 600 г. жасыл ақжелкен Тұзды ерітіндісі: сірке суы (9%) 2 бөтелке су 2 литр өсімдік майы 1,5 литр
Сипаттамасы Баклажандарды жуыңыз, сабақтарын кесіңіз, ұзындығы бойынша соңына дейін кесіңіз. Жартысын өте көп мөлшерде тұздап, бірге бүктеңіз. Контейнерге салыңыз және бір тәулікке қысыммен қойыңыз. Бір тәуліктен кейін баклажандарды тұзды ерітіндіде шамамен 7-10 минут қайнатыңыз (баклажандарды қайнаған тұзды ерітіндіге салу маңызды), қайтадан ыдысқа салыңыз да, қысыммен бір тәулікке қалдырыңыз. Бұрыш пен сарымсақты ет тартқыштан өткізіп, сәбізді жолақтарға тураңыз немесе ірі үккіште сүртіңіз, өсімдік майына қуырыңыз. Баклажанның әр жартысын бұрыш пен сарымсақ қоспасымен қалың етіп жайыңыз, жартысы арасына сәбіз мен ақжелкен бұтағын салыңыз, жартысын бір -біріне бүктеңіз, банкаларға салыңыз, өсімдік майын құйыңыз. 4 күннен кейін тағамдар жеуге дайын болады. Сіз оны салқын жерде біраз уақыт сақтай аласыз.