Ашытылған толтырылған баклажандар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер 20 баклажан, қырыққабат басы, 5 дана сәбіз, 10 ақжелкен тамыры, 10-15 балдыркөк сабағы, ондаған болгар бұрышы, 3 бас сарымсақ, бірнеше аскөк сабағы, бір стақан тұз.
Сипаттамасы Тұздау үшін баклажанның кеш сорттарын алған дұрыс. Біз жемістерді жылы сумен жуамыз, сабақтарынан босатамыз, 5 минут ағартамыз және салқындатамыз. Салқындатылған баклажандарды аналық безі бүтін болатындай етіп ұзынынан кесеміз, бірақ толық емес. Сәбіз, қырыққабат, ақжелкен, аскөк, балдыркөк және болгар бұрышын тазалап, суға салып, жұқа кеспе етіп турап, үгітілген (ұсақталған) сарымсақты қосып, тұз сеуіп, жақсылап араластырамыз. Енді дайын тартылған етті баклажандағы тіліктер арқылы салу қалады. Толтырылған баклажандарды балдыркөк бұтақтарымен немесе жіппен байлап, тегіс етіп қайнаған сумен жақсылап жуылған және күйдірілген бөшкеге саламыз, оның түбін бұрын қырыққабат жапырақтарымен қаптаймыз. Төсеуді аяқтағаннан кейін біз баклажандарды қырыққабат жапырақтарымен, кенеппен, ағаш қақпақпен жабамыз, ақырында тұзды ерітіндімен толтырамыз (10 литр суға 3 кесе тұз), содан кейін ашыту үшін бір тәулікке қалдырамыз. Осыдан кейін, баклажандарды қалған тұзды ерітіндімен толтыру керек (тұзды ерітіндіні әрдайым резервте қалдырған дұрыс) және оларды бір ай бойы соңғы ашыту үшін жертөлеге түсіру керек.