Қиярды тұздау
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Біз 650 г қияр, 25 г аскөк, 2 түйір сарымсақ, бір шымшым ыстық бұрыш, 4 қарақат жапырағы, 450 г су / 35 г тұз, желкек кесегін аламыз, сірке суын қосамыз. және арақ (10 литр суға 500 г тұз, 1 стакан сірке суы, 3/4 стакан арақ). Қияр мөлшері бойынша сұрыпталады, менікі. Егер олар тұздалған күннен басқа уақытта жиналса, біз оларды 5-7 сағат бойы суға салып қоямыз, содан кейін оларды тығыз қатарға шелекке немесе кастрюльге саламыз. Дәмдеуіштер қабатын түбіне және үстіне қойыңыз. 1 литр суға 60 г тұз есебінен тұзды ерітінді құйыңыз. Қиярды дәмдеуіштермен бірге дайындалған банкаларға саламыз, тұзды ерітіндімен толтырамыз, алдын ала ашыту үшін 12 тәулікке қоямыз. Келесі күні банкаларды салқын тұзды ерітіндімен толтырып, тығыз жауып, суық жерге қоямыз. Осыдан кейін біз сүзгіден өткен тұзды ерітіндімен толтырамыз, пастерлейміз және қақпақтармен жабамыз.