Консервіленген қияр
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Консервілеуге ұзындығы 10 сантиметрден аспайтын жаңа, жасыл, піспеген қияр жарамды. Ең жақсы сапада қышқылдар алынады. Қияр тығыз және қытырлақ болуы үшін оларды консервілеу алдында 6 - 8 сағат бойы суық суда ұстау керек. Құмыраның түбіне дәмдеуіштер мен жаңа піскен, жақсылап жуылған және ұзындығы 4 - 6 сантиметр кесектерге кесілген шөптер салынады (Рецептті қараңыз). Көлемі бойынша бірдей қияр банкаларға немесе цилиндрлерге тығыз қатарларға салынады. Содан кейін келесідей дайындалған ыстық тұзды ерітіндімен құйылады: 800 грамм тұз және 100 грамм (жарты кесе) сірке суы 10 литр суда ерітіледі. Ерітінді 70С дейін қызады және тығыз мата арқылы сүзіледі. 10 литрлік банка консервіленген қияр үшін 5 литр тұзды ерітінді қажет.