Сәбізді тұздау
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Тұздау алдында сәбізді алып, шыңдарының қалдықтарынан тазартады, бастарын кесіп, жақсылап жуады. Дайындалған сәбіз бөшкелерге салынып, майлықпен жабылады, шеңбер, жүк салынады және 4, 5 немесе 6% тұзды ерітіндімен (бір шелек суға 400, 500 немесе 600 грамм тұз) құйылады. Сәбіз - 10 кг Тұзды ерітінді: су - 5л тұз - 200-300г Тұздалған сәбіз дәмі жағынан жаңа піскеннен едәуір төмен. Дегенмен, тұздау оны бүлінуден толығымен сақтауға мүмкіндік береді.