Сегед стиліндегі тауық гулясы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Тауық еті 350, пияз 80, сары май 20, томат пюресі 20 немесе қызанақ 50, картоп 80, сәбіз 40, ұнтақталған қызыл бұрыш 2, зире 1, тұз.
Сипаттамасы Пиязды майға қызарғанша қуырады, қызыл бұрышқа себеді және аздап су құяды. Тауық етінің бөліктері пияз қосылған кастрюльге түсіріледі, үгітілген зире себіледі және баяу отта қайнатылады. Ет жартылай дайын болған кезде оған текшелеп туралған картоп, кесектерге кесілген сәбіз, қызанақ пюресі немесе жаңа піскен, дәндерден тазартылған және езілген қызанақ қосып, аздап су қосып, бұқтыруды жалғастырады. Сәбізді бөлек-бөлек тұзды суға қайнатып, судың орнына етке сәбіз сорпасын құюға болады. Қызмет көрсетер алдында "Чипетке" қосыңыз.