Кифта-шурпа (Сорпа)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қой еті 70, күріш 20, жұмыртқа 1/4 дана., ас маргарині 10, бұршақ 20, сәбіз 25, картоп 70, пияз 25, қызанақ 40 немесе томат пюресі 10, бұрыш, тұз.
Сипаттамасы Қойды ет тартқыштан екі рет өткізеді. Фаршты тұз, бұрыш, жұмыртқа, жартылай дайын болғанға дейін қайнатылған күрішпен араластырады және шұжықтарға бөледі, картоп қосылған сорпада қайнатады, содан кейін қуырылған сәбіз, пияз, қызанақ және бөлек пісірілген бұршақ қосады.