Телнелі қосылған қуырылған балық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қуырылған балық үшін: балық 80, ұн 5, өсімдік майы 20, сары май 5, қатты балық үшін: балық 70, нан 20, сүт 25, крекер 10, пияз 25, саңырауқұлақтар 5, крекер 10, өсімдік майы 20, томат тұздығы 100, шөптер, бұрыш, тұз.
Сипаттамасы Ұсақ балықтар немесе мөңке балықтары тазартылады, ішектері тазартылады, жуылады, ал ірі балықтар терісі бар филеге кесіледі және бөліктерге кесіледі, содан кейін пісірілген балықтар қамырға батырылады, нан үгінділеріне оралады және қыздырылған майға қуырылады. Балықтың бір бөлігі телныйды дайындау үшін қолданылады. Ол үшін балық филесін ет тартқыштан өткізіп, суланған ақ нанмен, тұзбен, бұрышпен қосып, массаны араластырады да, қайтадан ет тартқыштан өткізеді, содан кейін дымқыл сүлгімен жайып, пирожныйларға бөледі, салмасы салынады және пирожныйлар жарты ай түрінде қалыпталады. . Қалыптастырылған қамырды сұйық қамырға батырып, ақ үгітілген нанға салып, майға қуырады. Салмасы келесідей дайындалады: пиязды қуырады, аздап туралған балықты қосады, қуырады және қайнатылған және майдалап туралған саңырауқұлақтарды енгізеді. Қуырылған балықты ыдысқа салады, телнені бүйіріне қояды, туралған шөптерге себеді. Гарнирсіз немесе қайнатылған картоппен бірге беріледі. Томат тұздығы бөлек беріледі.