Поляк майшабақ салаты
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Тұздалған майшабақ 80, ысталған майшабақ 20, тұздалған қияр 20, алма 30, пияз 10, сәбіз 10, маринадталған саңырауқұлақтар 10, ақжелкен 5, майонез үшін: жұмыртқа (Сарысы) 1/2 дана., өсімдік майы 15, қаймақ 25, қант, сірке суы, тұз.
Сипаттамасы Филе ысталған және суланған тұздалған майшабақтан алынады, сүйектен тазартылады және кішкене текшелерге кесіледі. Жұмыртқалар қатты қайнатылады. Содан кейін майонез жұмыртқаның сарысынан дайындалады, бірнеше тамшы өсімдік майы, қаймақ, тұз, қант, сірке суымен езіледі (Қалауы бойынша қыша салынады). Тым қалың тұздық сорпамен немесе сорпамен сұйылтылған. Аршылған алма мен маринадталған қиярды, пиязды және жұмыртқаның ағын өте ұсақ текшелерге турап, майшабақ пен майонезбен араластырып, салат ыдысына салады. Қызмет көрсету кезінде қалған майонезбен құйып, қайнатылған сәбіз кесектерімен, маринадталған саңырауқұлақтармен, ақжелкен бұтақтарымен немесе жасыл салат жапырақтарымен безендіріңіз. Қуырылған картоппен бірге беріледі, сонымен қатар бутербродтар жасау үшін қолданылады.