Сиам стиліндегі шаяндар (Тайланд)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Консервіленген краб немесе асшаян 100, пияз 25, сірке суы 10, өсімдік майы 10, имбирь, қамырға: жұмыртқа 1/2 дана., сүт 50, ұн 25, тұздық үшін: томат пастасы 15, пияз 75, имбирь, өсімдік майы 25, сарымсақ 3, дәміне қарай ұнтақталған қара бұрыш, қуыруға арналған өсімдік майы 25, тұз.
Сипаттамасы Шаяндарды немесе асшаяндарды туралған пияз, тұз, бұрыш, сірке суы, өсімдік майы, зімбір қосып араластырады да, тұздықта 1 сағатқа қояды. Ұннан, жұмыртқадан және сүттен орташа қалыңдықтағы қамыр иленеді, сонымен қатар 1 сағатқа қалдырылады. Майдалап туралған ук қыздырылған өсімдік майы бар табаға салынады, зімбір мен сарымсақ қосылады, пияз жұмсақ болғанша қуырылады. Сарымсақ алынып тасталады, томат пастасы енгізіледі, араластырылады, тұздалады және бұрышталады. Шаяндардың (асшаяндардың) кесектерін сүзеді, қамырға батырады және алтынға дейін майға қуырады. Бірден ұнтақталған күрішпен бірге беріледі. Тұздық бөлек беріледі.