Тәтті және қышқыл тұздықта қуырылған балық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Балық 200, крахмал 20, жұмыртқа 1/4 дана., шошқа майы 30, соя соусы 5, арақ 10, пияз 10, жасыл пияз 10, имбирь 10, қант 20, сірке суы 10, сорпа 20, тұз.
Сипаттамасы Көксерке филесі текшелерге кесіліп, салқын сумен сұйылтылған (1: 1) ақуыз бен крахмал қоспасында суланып, терең қуырылып, лақтырылады. Сонымен бірге арақ, сірке суы, крахмал қоспасы қайнатылады, суық сумен сұйылтылады (1: 2), тұздалмаған сорпа, тұз, қант, майдалап туралған зімбір, туралған пияз және жасыл пияз. Дайындалған қоспаны маймен бірге табаға құйып, қоюланғанша қайнатады, үздіксіз араластырады. Балықты салып, табаны шайқау арқылы балықты тұздықпен араластырады, содан кейін еріген шошқа майы құйылады.